wtorek, 10 lipca 2018

Makaron Almar i szybkie danie 馃憣

Fasola i boczek a w roli g艂贸wnej Almar Makaron G贸rski tym razem muszelki.



15 dag w臋dzonego boczku
1cebula
1z膮bek czosnku
2 艂y偶kioliwy z oliwek
1 s艂oiczek koncentratu pomidorowego zio艂owego
1 puszka pomidor贸w krojonych
180 g makaronu muszelka 
1 puszka ma艂ej bia艂ej fasoli
3 艂y偶ki porwanych li艣ci bazylii
2 艂y偶ki oliwy z oliwek

1. Pokr贸j boczek na ma艂e kostki. Drobno posiekaj cebulk臋 i z膮bek czosnku.
2. Sma偶 boczek na gor膮cej patelni przez 4 minuty. Dodaj 2 艂y偶ki oliwy z oliwek, cebul臋 i czosnek i sma偶 na 艣rednim ogniu przez 2 min. Wymiesza膰 2 艂y偶ki komcentratu pomidorowego i kr贸tko przesma偶. Dodaj puszk臋 pomidor贸w i zagotuj. Gotuj sos pomidorowy przez oko艂o 7 minut. Dopraw sol膮, pieprzem i szczypt膮 cukru.
3. W mi臋dzyczasie gotuj 180 g makaronu w du偶ej ilo艣ci s艂onej wody zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
4. Odced藕 puszk臋 ma艂ej bia艂ej fasoli i wyp艂ukaj na sitku. Wymiesza膰 fasol臋 pod sosem pomidorowym i doprowadzi膰 do wrzenia. 
5. Odced藕 makaron i wymieszaj z sosem. 
6. Posyp danie li艣膰mi bazylii i podawaj z dodatkiem 2 艂y偶ek oliwy z oliwek.



Makarony Almar maj膮 te偶 stronk臋 na Fb, kliknijcie

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Avene zawsze si臋 sprawdza 馃憤

Avene Physiolift krem pod oczy od DrogeriaWapteka pod 馃攷 Po pierwsze dermokosmetyk nie kosmetyk! Gama PhysioLift oparta jest o trzy wyj...